Mon, 22 Apr 2013 13:15:00 GMT | By Reta Lee, Head of Editorial
PHOTO STORY: 'PRU13 Towards Putrajaya' talk

Supporters set up the stage hours before the stipulated 'ceramah'.



Previous3 of 30Next
Share this Gallery

As the 13th General Elections creep closer, leaders from Barisan Nasional and Pakatan Rakyat go about their national tour on outreach programmes in their last bid to swing Malaysian votes. MSN Malaysia was on hand to capture scenes from 'PRU13 Towards Putrajaya' talk on 18 April at PPR Kerinchi's football field, by opposition leaders Anwar Ibrahim, his daughter Nurul Izzah, Dr. Dzul and Leftenan Jen (Retired) Ghabir, who were speakers at this event. We have the photos here.

Click next to see photos from the night.

52Comments
Apr 23, 2013 12:01AM
avatar
My own opinion that the component parties already rule for 56 years and this is a time for a change for our future Malaysians and whole heartly pledge and swing our vote to Pakatan  Rakyat this coming elections on the 05/05/2013 Sunday.
Apr 25, 2013 4:20AM
avatar
vote barisan nasional  ??????? make it more rasuah  ???  undi barisan nasional  ???  UNDI UNTUK LEBIH RASUAH .. JIKALAU SEBUAH KERAJAAN YANG HEBAT , YANG BETUL BETUL TELUS ... KENAPA MESTI HARUS MENGHADKAN KEBEBASAN MEDIA ???   KENAPA YANG RASUH DIBEBASKAN  ?  YANG CURI DIPENJARA 1 TAHUN ... ?  RASUAH ADALAH LEBIH DAHSYAT DARIPADA penyamun penyamun yang di luar sana kerana rasuah akan menjatuhkan negara  disebabkan oleh semua kroni kroni UMNO  PUAK PUAK ITU ....  SELAMATKAN MALAYSIA SEBELUM MALAYSIA TUMBANG PADA TANGAN  PUAK PUAK UMNO INI SELAMA 56 TAHUN .. SUDAH CUKUP RAKYAT KALIAN . !!  is time for us to change , a better malaysia !  bribe free malaysia , MEDIA FREE MALAYSIA ! thank you 
Apr 23, 2013 12:39AM
Apr 23, 2013 6:45AM
avatar
YESSSS   UUUUBAH.....UUUBAH....UBAH  KAN  ................. PAKATAN......YESSSSSSSSSSSS.
Apr 25, 2013 4:25AM
avatar
kerajaan MALAYSIA menukarkan wajah2 baru , menukarkan  sistem transformasi yagn kelihatan seperti  PERUBAHAN DALAM SISTEM DASAR MEMERINTAH , tetapi to me ....  tetap sama , yang pemimpin pemimpin yang di atas tertinggi tetap sama  !!   jadi tiada perubahan . cuma satu jalan adalah menurkan pemimpin ..  and the system is follow  to change .. ! SAYA TIDAK BERANI KATA BAHAWA  dato seri anwar ibrahim , lim kit siang, lim guan eng , hadi awand , to guru nik aziz mereka memerintah malaysia akan jadi  100000% baik ... TAPI KRONI KRONI , RASUAH . POLITIK  KEWANGAN AKAN TUMBANG DAHULU .! INI ADALAH PENDAPAT SAYA  . 
Apr 25, 2013 6:23AM
avatar

PR wil win the contest surely and change the gov.

 

Apr 25, 2013 3:14AM
avatar

i would rec****he opposition ahve a final rally at bkt jalil stadium, show BN we have more people and it's a sure win rally called - PASTI PUTRAJAYA RALLY.

 

think of it, it will be thunderous.

Apr 25, 2013 6:41PM
avatar
I think the people have long decided which party they are going to vote. Any last minute persuasion will not work to sway their minds at this stage
Apr 28, 2013 6:52PM
avatar
Brim 1 n 2, Turun harga minyak atau PTPTN itu tak penting. Semua wang kita. Undi BN undi RASUAH dan PERINTAH KEJAM. Brim1 dan 2 meningkat hutang Kerajaan itu malu and akan macam Greece dan Cyprus. Satu Keluarga dapat RM1,000 tetapi Kerajaan hutang rm600B erti
setaip orang warga malaysia(anak kau dan cucu) hutang lebih dari RM20,000. Sebelum ba****i lahir sudah untang lebih dari RM20,000.........TOLONG INGAT


Apr 25, 2013 7:52PM
avatar

For those yang berfikir dengan betul takkan fikir untuk ubah. Tak perlulah nak cakap panjang lagi baik fikir....

Fikir.... tahun 1998 saya baca Harakah (dulu saya sokong pembangkang). Kutuk BN laburkan RM 300 juta bina bangunan pejabat PM. Sekarang pulak siap calon Hj. Hadi pergi Putrajaya ???? Fikirkanlah orang orang yang cakap tak serupa bikin ni...

Rasuah.... boleh settle ke kalau ubah.... Rasuah ni macam H1N1 tukar ubat tukarlah versi virusnya... boleh settle ke.... fikir... ini penyakit hati manusia... hanya pegangan agama serta komitment yang tinggi sahaja yang dapat kurangkan rasuah ini.

Cakap pasal rasuah... fikir... apasal asyik nak salahkan orang terima, macam mana dengan orang yang beri dan offer? Kenapa asyik nak salahkan kerajaan... dalam swasta, industri dan kilang... lagi banyak rasuah.... fikir...

Kroni..... hahahaha...... fikir..... tengok apa masalah nya.... kalau tengok dengan PHD (perasaan hasad dengki).... memang masalah besar.... kalau tengok dan fikir.... tak tahulah apa sebenarnya yang jadi masalah... fikir.....

Orang ada PHD tak kemana.. fikir.....

Banyak lagi nak cakap tapi lebih baik fikir.... Bukan susah nak fikir.... be rational, natural and neutral.... as simple as that and you will seeeeee........

Jangan jadi follower aje..... jadilah pesaing yang berfikir.....

 

 

 

avatar
TO matfikir , i dont want to kutuk you ( is a bn supporter  )  bahkan semua yang you cakap betul .. okie i terima ...  THEN HOW ABOUT MEDIA  ?  SURAT KHABAR .. MEDIA ANTARANBANGSA DI HARAHAKN .. TAK BOLEH PUBLISH  ?    WHAT IS THAT TAKUT KE ?  WHY ??   RELEASE THE MEDIA .. I 100000 % SUPOORT BN IF ANJING BN ALL CAN DO ALL THIS ...  RASUH ?   u berani cakap bukan the main issue  ?   u ni memang dasar otak tak ader ...  malaysia jikalau tiada rasuh ...  100000 % malaysia lebih maju dibanding negara lain . BUT MALASYIA IS GETTING VERY VERY VERY SLOW.... because of the corruption TERLALU LAMPAU ...  MANA **** GULA MALAYSIA  CINA ITU ?  SUDAH LARI BEB ... SEBAB UMNO NAK AMBIL ALIH PERNIAGAAN DIA ... SORRY ....  we chinese CAN COORPERATE WITH THE GOVERMENT .. BUT NOT goes under you ...  sorry beb ! dia pergi taiwan ...  genting highland why buka casino kat singapore ...?   dia dah tak tahan with govement asyik mintak wang  je ...  nak ambil alih ...  go ahead dia boleh blah anytime ....   MAYBE MY WORD HERE ALSO WRONG AND NOT ACCEPTED HERE..  CAN MAIL ME AND FU K ME ANYTIME ... 
Apr 23, 2013 12:55AM
avatar
Jangan ambil risiko..manusia mana yang tidak tamak dan tidak pernah bersyukur dengan apa yang ada..Masing-ma**** pandang sendiri dan fikirkan lah dengan minda yang terang tanpa meletakkan kepentingan peribadi sebagai asas pemilihan...semua parti politik di Malaysia mempunyai kelebihan dan mampu untuk berkhidmat dengan baik dan berwibawa sekiranya mandat diberikan kepada mereka..Namun atas dasar kepercayaan dan keyakinan demi masa depan yang realistik dan lebih cerah saya memilih untuk mengundi Barisan Nasional..Walaubagaimana pun terima kasih kepada Pakatan Rakyat kerana berjaya mencetuskan fenomena baru dalam pentadbiran kerajaan yang lebih mesra rakyat dan adalah menjadi harapan agar Pakatan Rakyat terus memperjuangkan ideologi parti masing-masing secara berhemah dan pastikan budaya rakyat Malaysia terus dipegang.
Apr 28, 2013 2:08AM
May 1, 2013 8:22PM
avatar
before 56 year get BR1M money????? y suddenly get BR1M that money enough and believe life long?????? pls dnt like money think about our future....
pls ppl this time think and vote  INI KALILAH UBAH..... PR....
May 2, 2013 6:57AM
avatar

SEMUA MANUSIA ADALAH SAMA...

 

-MANDI SEMUA GU****R

-BUANG TAHI SEMUA BUANG DALAM MANGKUK TANDAS

-KALAU KENTUT SEMUA SAMA BAU

-KALAU LIHAT KETIAK SEMUA ADA BULU( KECUALI YANG TELAH CUKUR)

-PAKEG BADAN SEMUA LENGKAP (KECUALI CACAT)

-ORANG KITA SEMUA TAK ESCAPE MAKAN NASI

 

SO SO SO  PILIHLAH KEPIMPINAN/PARTI YANG MEMPERJUANGKAN HAK YANG SAMA RATA

 

 

SO JANGAN UNDI PARTI ATAS NAMA KEPENTINGAN  KAUM. KEPERCAYAAN HAK MASING MASING.. 

 

BARU MALAYSIA BEST.........

May 1, 2013 11:04PM
avatar
Well everyone has a right to vote for who they like. So let stop calling each others name and be mature a bit. Some maybe in state of denial some may be over saying things. To me ultimately all politician are the same, CANNOT be TRUSTED. Be in BN or PKR they will have a common point come one day. Changes are something that is normal in the world and it happen everyday in this worlds. All empire are build up and then it come down due to reason of corrupt practices which happen and we can see this from history. My only concern on Malaysia is we tell the world we are harmony but the reality is ARE WE? What has all empire does when they need to fall, what do they do ? In my opinion Malaysia can be a great country when the real power sharing work properly, I must say the Malays, chinese and Indians are strong in each individual aspects and when u blend them together we will be a great nation. Putting one race totally incharge will be detrimental for the country actually as we all can see. Those who are katak dibawah tempurung, please look around and think. I wish everyone well and respect each others choices. 
Apr 26, 2013 3:17AM
avatar

Good to see my comment under worst category. Fikir.....

Fikir....

Pada tahun 2008 Anwar berdebat dengan Shabery tentang harga minyak. Nak turunkan 50 sen katanya... saya fikir dan saya tahu 50 sen tu dari mana dan macam mana.

Saya fikir jugak kenapa harga minyak RM 1.90 dan saya tahu.....

Fikir... lagi.... tahun 2012 Anwar nak guna pulak duit minyak nak bagi free education.... fikir... kejap nak potong... kejap nak guna pulak sebab nak bagi benda free.... apa kebendalah orang macam ni.....

DAP (maaf saya bukan racist cuma nak tanya).... fikir.... kalau kata DAP parti berbilang kaum.... berapa ramai melayu dan india jadi calon.... fikir.... kenapa kata Dato Michelle Yeoh Pembelot bila terima jemputan BN untuk dinner.... fikir.... maafkan saya sahabat Cina saya cuma ingin pandangan yang neutral tapi waras.... fikir.....

fikir-fikir kan lah.....

May 1, 2013 12:09PM
avatar
To Abdul Halim.......matang-matangkanlah minda. kat mana yang PAS tu parti Islam. Gi mengaji pondok-pondok lama-lama sikit carik2 nas yang sahih membenarkan PAS tu PARTI Islam. Gi dok ngaji PAS amik module siapa ? Teliti betui2 Sira dan Sunnah rasulullah..dan khulak arras****in..ada sama ka dengan ucapan Tok Giri hampa ? sapa tu nama dia..Nik Ajis ??? Saya baru balik Kedah chek  oiii..NAUZUBILLAH.
Apr 27, 2013 10:56AM
avatar
No matter WHAT....UBAH TETAP UBAH!!!!! Golongan anti-UBAH may go ahead with their old fashioned & kuno lifestyle with will "be End" soon rulers. Let them enjoy their life now even they knew it is not easy to live on. But yet , what to do if those anti-Ubah mindset people wont Change....
Report
Please help us to maintain a healthy and vibrant community by reporting any illegal or inappropriate behavior. If you believe a message violates theCode of Conductplease use this form to notify the moderators. They will investigate your report and take appropriate action. If necessary, they report all illegal activity to the proper authorities.
Categories
100 character limit
Are you sure you want to delete this comment?

Poll

Based on Hishammuddin Hussein's recent handling of MH370, do you think he is Prime Minister material?

Thanks for being one of the first people to vote. Results will be available soon. Check for results

  1. 33 %
    Yes
    1,687 votes
  2. 67 %
    No
    3,392 votes

Total Responses: 5,079
Not scientifically valid. Results are updated every minute.

Elections Tweets

Election Feature Stories